kunstenaarsinitiatief
|elders

liesbeth bos en liesbeth van woerden| samengesteld

 

 

foto's

d d

hoogtij # 31

Op Kranestraat 72 staat een groep intrigerende objecten opgesteld; zijn het bouwmaterialen, meubelstukken of delen van een bouwpakket? De vraag naar hun functie blijft onbeantwoord.

Tijdens Hoogtij#31 zijn de objecten een aantal keer in delen door twee mannen in werkkleding de ruimte uit gesjouwd en achter op een pick-up rondgereden. Na een korte rit door het centrum van Den Haag eindigen ze bij de 2e expositieruimte van |elders op Looierstraat 3. Daar wordt alles weer uitgeladen en door de mannen gepositioneerd zoals hen handig uitkomt.

Gedurende de avond verhuizen de objecten steeds op dezelfde wijze weer terug naar de Kranestraat. Deze drie onderdelen - de installaties in de expositieruimtes, de mobiele installatie die je toevallig kunt tegen komen in het verkeer en een in- en uitlaad performance - vormen samen het werk 'Getting Stuff Done'.

Het bevraagd de aard en de bedoeling van handelingen en objecten en speelt met het idee van een praktisch nut.

Met dit werk won Rosa Sijben de Fine Arts Award 2012, prijs voor de beste eindexamenkandidaat van de afdeling Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie.

 

|elders .

kunstenaarsinitiatiefelders@gmail.com ....| ....06 33978122