kunstenaarsinitiatief
|elders

eva klee | ik woon hier

persbericht

dekok|elders nodigt de in Amsterdam werkende kunstenaar Eva Klee uit om in een voormalig winkelpand aan de Looijerstraat 2 in Den Haag een sculptuur te bouwen.
Beeldend kunstenaar Eva Klee is geen onbekende in Den Haag. Na een opleiding aan de Koninklijke Academie werkte ze hier jaren, en gaf ze les aan de KABK. Regelmatig was werk van haar hand te zien op verschillende tentoonstellingsplekken.

'ik woon hier'. In het werk van Eva Klee staat de definitie van een plek altijd centraal. Hiernaast spelen vaak thema's als huiselijkheid een rol. "Ik woon hier" zegt de kunstenaar maar roept daarmee meer vragen op dan dat er duidelijkheid geschapen wordt. Wie is die ik, wat houdt wonen in en wat is hier?

Begin februari sloot Klee een werkperiode van 3 maanden af bij sundaymorning@ekwc (Europees Keramisch Werkcentrum) in Den Bosch. Met werk dat hier ontstaan is zal de kunstenaar bij dekok|elders verder bouwen aan haar beeldenreeks 'ik woon hier'. In haar tijdelijke atelier in Den Bosch creeërde Eva Klee sculpturen die op onderkomens lijken; huizen, woningen, verblijfplaatsen.
Ze groeiden op een natuurlijke wijze uit de klei. De onderkomens worden verbonden door langwerpige structuren die met straten geassocieerd kunnen worden. De kunstenaar combineerde in het werkproces maatvoering, betekenis, textuur, kleur, elasticiteit, associaties en structuur. Zo groeide een constant veranderende installatie; een vreemde, onbekende en toch vertrouwde stad. Kan je er een veilige plek vinden om je terug te trekken en het stedelijke landschap te observeren?

Klee's ideeën komen op een natuurlijke manier in klei tot ontwikkeling. Materiaal en concept versterken elkaar. De wereld die Klee in klei creeërt nodigt uit tot denken over plaatsbepaling, door nevenschikkingen in stedelijke structuren.

|elders .

kunstenaarsinitiatiefelders@gmail.com ....| ....06 33978122