Persbericht
‘Van straten en huizen’

 

Tussen 14 november en 6 december 2009 presenteert JCA DE KOK werk van de Haagse kunstenaar Rien Monshouwer.
JCA De KOK is een nieuw kunstenaarsinitiatief aan de Lange Beestenmarkt in Den Haag, dat in september van start ging met Plaatsbepaling, een tentoonstelling door de aangesloten kunstenaars.

Rien Monshouwer heeft zijn sporen in Den Haag ruimschoots verdiend.
Hij was betrokken bij de oprichting van Het Haags Centrum voor Actuele Kunst (HCAK), één van de eerste kunstenaarsinitiatieven in Nederland. Hij neemt deel aan de beeldenroute door de binnenstad  sokkelproject, op uitnodiging van stroom. Tevens is hij als docent verbonden aan de Haagse Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten.
Monshouwer exposeerde in binnen- en buitenland, en realiseerde beelden in de openbare ruimte op diverse plekken.

In de tentoonstelling ‘Van straten en huizen’ brengt hij tekeningen, collages, fotowerk, schilderijen en sculpturen  uit verschillende momenten in zijn oeuvre bij elkaar.
Als op een wandeling door de stad, dwaal je van de ene ruimte naar de andere, om te eindigen bij een geheel nieuwe sculptuur met de titel ‘Gesloten café’.

De tentoonstelling van Rien Monshouwer wordt vervolgd met een korte presentatie op 12 en 13 december, door drie jonge kunstenaars die in een eigen werk op de beelden van Monshouwer reageren.

‘Van straten en huizen’ wordt geopend op zaterdag 14 november om 16 uur.
De tentoonstelling is te bekijken tijdens hoogtij #19 op vrijdag 13 november van 19 tot 23 uur.